Luni se inaugureaza la Borsa telegondola si partia olimpica


Sărbătoare mare luni, 20 decembrie, în Stațiunea Turistică Borșa. Va avea loc inaugurarea telegondolei și a pârtiei olimpice, cu un spectacol de artificii, muzică, un show de lasere, dar și o coborâre cu torțe.
Este un moment extrem de așteptat atât de localnici și administrația locală, cât mai ales de turiști. Primarul localității, Ion Sorin Timiș, spune că organizarea unei Olimpiade de iarnă în Munții Rodnei este un vis devenit aproape realitate.
Noua telegondolă are 2.650 de metri lungime și o capacitate de 1.800 de persoane pe oră. În total, vor exista 54 de gondole de câte 8 persoane, iar timpul de urcare, cu tot cu oprire la stația intermediară, va fi de 7 minute.
„Pârtia va fi dată în folosință doar în regim redus. E perioadă de teste, perioadă de formare a echipei care lucrează acolo, mai e și de înierbat, n-am putut anul acesta până a venit frigul și anul viitor se va face înierbarea. Va fi un regim un pic mai redus și anul viitor va fi complet”, declară primarul din Borșa, Ion Sorin Timiș.

Comentarii