Ploi, ninsori, polei si vant puternic in tara, pana marti dimineata


Administrația Națională de meteorologie a emis o informare de ploi, ninsori, polei şi intensificări ale vântului în toată ţara, până marţi dimineaţă. De asemenea, de la ora 10.00, au intrat în vigoare două coduri galben și portocaliu de vreme severă în mai multe județe, valabile până mâine la ora 12.00.
Meteorologii au actualizat informarea meteorologică privind precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului, valabilă de sâmbătă de la ora 10.00 până marţi, la aceeaşi oră.
Astfel, în intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ în cea mai mare parte a ţării. În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) şi luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crişana şi nord-vestul Transilvaniei, potrivit ANM. Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie), vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 60…70 km/h spulberând zăpada.

Comentarii