Ce să mănânci neapărat dacă eşti în Grecia


Mulţi dintre români se simt deja ca acasă în Grecia şi sunt obişnuiţi cu unele preparate tradiţionale. În timpul acesta, alţii se tem să încerce gusturi noi. Chiar şi cei care s-au familiarizat deja cu bucătăria grecească mai ai multe lucruri de gustat.

Sigur în minte îţi vine lista de mâncăruri precum: souvlaki, gyros, tzatziki, musaca sau fructe de mare. Grecia înseamnă mult mai mult decât atât. Aici găseşti una din cele mai faimoase gastronomii din lume, de-a lungul ei influenţată de cei care au trecut pe aici.

Mai exact, Grecia s-a aflat sub ocupaţie otomană timp de mai multe secole, astfel să poţi să găseşti mai multe asemănări între bucătăria de aici şi cea turcească. Turiştii care ajung în această locaţie trebuie neapărat să încerce Bugiurdi. Mai exact, preparatul are la bază o brânză picantă gătită într-un vas de ceramică.

Ea stă câteva minute bune la cuptor alături de ulei de măsline şi mirodenii. De asemenea, roşiile din ea pot fi înlocuite cu ardei gras şi ceapă în unele restaurante. Poţi să o faci şi tu la tine acasă foarte simplu, dar nu uita că totul constă în calitatea ingredientelor pe care le foloseşti.

Încearcă să cumperi cele mai bune produse care să te ducă cu gândul exact la o vacanţă în peisajele de acolo. La capitolul brânzeturi iese în prim-plan Saganaki. Acesta este un preparat dintr-un caşcaval special care este tras la tigaie.

Se găteşte alături de susan, miere şi lămâie şi este delicios. Numele provine de la tigaia în care se prepară în mod normal, o tigaie cu două mânere – sagani.

Unii bucătari au schimbat-o şi i-au adăugat un aluat şi multe alte condimente. În felul acesta, Saganaki special poate fi servit şi la prânz.

Comentarii