Maramureș Rookie Fest 2023 în această săptămână. Patric Iluţ, printre participanţi


Maramureș Rookie Fest, etapă din circuitul World Rookie Tour, invită iubitorii de snowboard și schi la Izvoare, în perioada 2-5 februarie. Peste 100 de sportivi diin 12 țări și-au anunțat deja prezența.
În perioada 2-5 februarie, la Izvoare are loc Maramureș Rookie Fest, etapă din circuitul World Rookie Tour. Evenimentul este organizat de ACS Extrem Rivulus Baia Mare, unic reprezentant al World Snowboard Federation în România.
Atleții vor începe să sosească Izvoare de joi, 2 februarie. Vineri, 3 februarie sunt programate antrenamentele oficiale. Sâmbătă, 3 februarie, începe concursul propriu-zis. Premierea și petrecerea se vor derula atât pe pârtie, cât și la Izvoare Resort din Poiana Soarelui.
Pe lângă premiile extrem de consistente pentru câștigători (premii în valoare de 25.000 euro), primii trei clasați la fiecare categorie se vor califica automat la finalele World Rookie Tour de la Kaprun, în intervalul 19-25 martie pentru snowboard, respectiv la Madonna di Campiglio în intervalul 26- 30 martie pentru freeski, având cazarea și taxa de participare plătite.
Circuitul World Rookie Tour se adreseaza tinerilor cu vârste sub 19 ani și se împarte pe două categorii: Groms – sportivi sub 15 ani (băieți și fete) și Rookies – sportivi sub 19 ani (băieți și fete). Băimăreanul Patric Iluț, ”The Flying Boy”, campion mondial la skateboarding în 2022, categoria sub 15 ani, va fi prezent la competiția din Maramureș.

Comentarii