CSM Știința Baia Mare i-a administrat liderului Steaua prima înfrângere din acest sezon


Derby-ul grupei 1 dintre CSA Steaua și CSM Știința Baia Mare a deschis, aseară, etapa a 7-a din Liga Națională de Rugby. Meciul se anunța extrem de disputat între liderul neînvins al competiției și campioana en-titre.
Partida a început în forță, ”militarii” deschizând scorul la prima fază de atac. Jone Marawa culcă balonul în terenul de țintă, iar Vlăduț Popa transformă pentru 7-0. Baia Mare atacă repede, mută jocul în 22-ul advers, pune presiune, iar scorul se face 7-3 după o lovitură de pedeapsă transformată de Mihai Mureșan. Același Mureșan repetă ceva mai târziu reușita și strânge scorul, 7-6. Urmează o nouă penalitate pentru ”zimbri”, transformată de Paul Popoaia, care trec la conducere, 9-7.
Ultimele 10 minute ale primei părți aduc câte o încercare în fiecare tabără. O acțiune pe linia de treisfeturi se încheie cu o lovitură de pedeapsă jucată repede la mână de Davit Abashidze, care culcă balonul în terenul de țintă. Popa transformă pentru 14-9. La ultima acțiune înainte de pauză, Mihai Lămboiu pune din cădere balonul la colțul terenului, lângă fanion, pentru un eseu care aduce egalarea. Popoaia ratează transformarea, cele două echipe intrând la egalitate la vestiare.
În debutul reprizei secunde, Steaua a rămas în 14 jucători după eliminarea lui Tudor Butnariu. Băimărenii au profitat, Popoaia marcând un eseu pe care tot el l-a transformat, ca apoi să mai pună încă trei puncte pe tabelă dintr-o penalitate, 24-14. Steaua reușește să mai stopeze dominația oaspeților printr-un eseu al lui Hinckley Vaovasa. Popa a transformat pentru 24-21.
Urmează 10 minute de joc în care ambele echipe mai marchează câte un eseu, ambele trasformate. Maramureșenii culcă primii balonul în terenul de țintă prin James Scott, Popoaia transformă, pentru ca apoi ca apoi Tangimana Fonovai să culce și el balonul după linia de țintă. Popa transformă și se face 31-28.
Finalul de meci le aparține ”zimbrilor”, care marchează nu mai puțin de trei eseuri, autori Mate Dardzulidedze și Robert Irimescu, ambele transformate de Popoaia, fiindu-le acordat și un eseu de penalizare, după ce steliștii au prăbușit intenționat un mol care avansa. 52-28, scor final, Steaua suferind astfel prima înfrângere din acest sezon competițional.

Comentarii